В рамках автосалону в Шанхаї відбулася презентація Nissan X-Trail нового покоління. Опубліковані фотографії показують, що новий X-Trail зовні практично нічим не відрізняється від Rogue, продажі якого стартували в США ще в минулому році.

Кузов японської моделі після проведеної зміни поколінь став об’ємнішим. Спереду у кросовера з’явилися вузькі фари головного світла, під якими розташовується прямокутний блок додаткових вогнів. Радіаторна решітка була збільшена в розмірах, але на ній зберегли фірмову V-подібну металеву смужку. До складу переднього бампера введені великі бічні вирізи, в які винесені вертикальні вентиляційні отвори.

Заднє скління у представленої новинки виявилося порівняно компактним. При цьому, під ним розмістили укрупнені світлодіодні ліхтарі. Задній бампер також став більше і містить пластиковий обвіс, захищений знизу масивною металевою пластиною. Загальна довжина X-Trail становить 4681 мм при колісній базі в 2706 мм. В ширину кросовер витягнувся на 1840 мм, у висоту – на 1730 мм.

У салоні X-Trail звертає на себе увагу поява нового трансмісійного тунелю, який став помітно вище. На ньому розташовуються компактний важіль КПП і велика шайба управління трансмісією. Японська модель після зміни генерацій отримала сенсорний монітор діагоналлю 9 дюймів, який межує з 12,3-дюймовою цифровою панеллю приладів. На фотографіях також можна відзначити наявність сидінь зі шкіряним оздобленням і вузького блоку управління двозонним кліматом.

Заявлено, що новий X-Trail оснащується недавно розробленим 1,5-літровим двигуном з турбонаддувом і з інтелектуальним управлінням ступеня стиснення. Максимальна віддача даного агрегату доведена до 204 к.с., тяговий момент досягає 300 Н*м.