Покупка автомобіля справа не з легких. Без необхідного досвіду охочим придбати автівку можуть запросто накрутити локшину на вуха, а коли вони зрозуміють у чому справа – буде вже пізно.

За перші три місяці 2021 року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 108,8 тис. легкових автомобілів. З цієї кількості трохи більше 21 тисячі автомобілів були новими, а  майже 88 тисячі – розмитнені іномарки з пробігом. Це свідчить про тотальну гегемонію старих іномарок з Європи та США над новими машинами, які пропонують салони в Україні.

Звісно, вживане авто підкуповує своєю вартістю, мовляв, плати в 2-3, а то й в 10 разів менше, ніж за нове авто і їзди собі в задоволення. Втім, є чимало підводних каменів, які інколи доводять, що скупий платить двічі, а то й тричі.

«АвтоПортал» підготував 3 найпопулярніші міфи, які регулярно використовують перекупники, при продажі старих автомобілів.

Міф 1. Рідний пробіг

Після масового засилля автомобілів на єврономерах у мережі були сотні тисяч оголошень про продаж автівок з пробігом 170-180 тисяч кілометрів. Таке враження, що «перекупам» просто сподобались ці цифри. Вони пропонували і пропонують 20-річні автомобілі марок Volkswagen, BMW, Audi та інших німецьких брендів, і що цікаво переважно дизельні, саме з такими пробігами.

Розчаруємо Тебе наш читачу, якщо такі авто і є, то їх вкрай мало і продають їх точно не за 4-5 тисяч доларів і на українській реєстрації. Насправді ж реальність набагато суворіша: пробіги таких авто сягають півмільйона і більше кілометрів, тобто має місце скручування кілометражу. До слова, в ЄС популярні дизельні моделі наїжджають 150-200 тисяч кілометрів за 2-3 роки.

Міф 2. Не бита, не фарбована

У наш час дуже складно знайти авто, в яке ніхто ніколи не в’їжджав чи не шкрябав бампером. Машин багато і їхня кількість постійно збільшується, тому навіть якщо ви законослухняний водій, то ваше авто можуть ненароком зачепити у дворі, на парковці, у нього може влетіти камінь чи зверху впасти гілка, бурулька.

Чимало деталей підфарбовуються локально, дещо відновлюють чи підварюють. Загалом, це не є суттєвою проблемою для вживаного автомобіля. Але жоден «перекуп» не скаже вам усю правду і буде переконувати у тому, що саме за цим авто, яке він намагається вам продати, доглядали як за музейним експонатом. Коронна фраза – «не бита, не фарбована».

Міф 3. Замінено всі розхідники та рідини

Ще одна «фішка» перекупників, на яку ведуться довірливі покупці. Вона полягає у тому, що в оголошеннях вказано, що, наприклад, авто пригнали з ЄС, але після цього було замінено: комплект ГРМ, усі технічні рідини, амортизатори, заправлено кондиціонер, замінено гальмівні колодки, встановлено сучасну магнітолу. Тобто все що продавець цього авто захоче вказати, додавши, що всі роботи проводились 2-5 тисяч кілометрів тому. Непогано, подумає потенційний покупець. Гаразд, але ж перекуп буде продавати це авто, а не їздити на ньому. Для чого йому тоді витрачатися на додаткові запчастини? Найімовірніше, було замінене те, що вже непридатне, і, як правило на найдешевші аналоги, якість яких залишає бажати кращого.