Середньостатистична тачка українського можновладця – то представницький седан японського автопрому «Тойота Камрі». Зазвичай машина службова, рідше — особиста. І моду на такий «середнячок» задає спікер парламенту Дмитро Разумков.

Про це інформує «Викриття«.

Коли політики поспішають на роботу і створюють затори на вулиці Грушевського, можна ретельно роздивитися. хто на чому їздить. На японському cедані папараці засікли омбудсмена Людмилу Денисову, яку шофер підвозить під самісінькі двері парламенту. Тут же виходить зі своєї сріблястої машини «Слуга народу» Галина Третьякова і замголови фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Депутат Ірина Верещук вискакує зі своєї «Тойоти» на узбіччі і переходить вулицю на світлофорі. Бізнес-седан вибрав і Мустафа Джемілєв — уповноважений Президента зі справ кримськотатарського народу.

Урядовим кварталом рухається колонна з п’яти іномарок. Посередині розкішний Мерседес, на якому пересувається прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Позаду бусик з його бодігардами. Зазвичай, очільника Кабміну на публічних заходах супроводжують семеро охоронців. Попереду – машини Держохорони, що розчищають рух.

А це вже мерседеси-клони з кортежа колишнього президента, а нині лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. Машину дублера пускають для того, щоб не було зрозуміло, у салоні якої машини сидить персона, що охороняється.

Таким прийомом користується і мер Києва Віталій Кличко, якого бачили на двох чи навіть інколи на трьох ідентичних джипах «Тойота Секвойя».