Вінницький «45 експериментальний механічний завод» виготовив партію сучасних цивільних паливозаправників. Мова йде про цивільні варіанти спецмашин АПЗ-7 та АПЗ-11, що виготовлені для потреб сільського господарства, повідомляє видання «Свідок».

ДП «45 експериментальний механічний завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром») виконав замовлення українських цивільних підприємств, виготовивши партію паливозаправників, призначених для транспортування та видачі світлих нафтопродуктів.

Зазначається, що нова техніка, на шасі МАЗ, оснащена системою запобігання втратам пального та має спеціальні екологічні короби.

Комплектувальні матеріали нових машин, котрі мають місткість сім та одинадцять кубометрів, вироблено в Україні.

Паливозаправники оснащено окремими вузлами видачі пального. Завдяки цим агрегатам сільськогосподарську техніку можна заправляти просто в полі.

Варто відзначити, що окрім цивільних автозаправників, 45 завод займається й виготовленням техніки спецпризначення, зокрема для ЗСУ. Так, у 2020 році вінницьке держпідприємство відремонтувало та модернізувало близько 150 різних видів вантажних автомобілів.