Мережа автозаправних комплексів Glusco прийняла рішення здати в оренду кілька АЗК, щоб покрити операційні витрати.

Про це пише biz.nv.ua з посиланням на профільне видання enkorr, інформацію якому надав неназваний топ-менеджер компанії.

«Мережа фактично банкрут — торгівля газом і робота магазинів не забезпечують покриття поточних витрат, тому ми прийняли рішення здати кілька станцій в оренду, щоб перекрити нестачу коштів на утримання мережі і персоналу», — заявив співрозмовник видання.

За словами представника компанії, Glusco планує здати в оренду 6-7 заправок. Як пише видання, не сьогодні два комплексу вже приступили до роботи під брендом WOG, один — під KLO і ще один — під БРСМ. Всі вони знаходяться в Києві.

Співрозмовник видання зазначив, що компанія вела переговори з більшістю основних учасників ринку. Також він додав, що укладені договори не передбачають тривалих термінів оренди.

Нагадаємо, що в середині березня СБУ заявила про викриття масштабної схеми тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Glusco в судовому порядку заборонили продаж в її мережі бензинів і дизпалива.

Після обшуків, заборони реалізації нафтопродуктів в АЗС Glusco, а також арешту належить їй дизельного палива в українській ділянці нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок Proton Energy Моїсеєва заявила про припинення поставок нафтопродуктів в Україну з 1 квітня.

Паралельно активи Glusco були виставлені на продаж, а новим постачальником палива Роснефти замість Proton Energy з кінця травня стала компанія азербайджанської SOCAR.

На початку липня enkorr повідомив, що зареєстрована на Кіпрі компанія Socar New Energy Ltd стане новим власником мережі автозаправних станцій Glusco Ніссана Моїсеєва. ЗМІ пов’язують мережу з проросійським політиком Віктором Медведчуком. За даними enkorr, інформація про зміну власника найближчим часом повинна з’явитися в реєстраційних документах кіпрської компанії. Для початку роботи в Україні Socar New Energy повинна отримати дозвіл Антимонопольного комітету.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що інформація про продаж мережі Медведчука не відповідає дійсності. Пізніше в SOCAR також спростували інформацію про покупку мережі автозаправних станцій Glusco в Україні.