Навіть досвідчені автомобілісти схильні до шкідливих звичок, які з часом гублять транспортний засіб, пише finance.ua.

«Танки бруду не бояться»

Автомобілям не варто їздити по бруду. Мити машину потрібно регулярно хоча б два рази на місяць, особливо взимку. Справа в тому, що будь-який бруд і дорожні реагенти на кузові прискорюють процес корозії.

На високих оборотах

Тривала їзда на високих оборотах негативно впливає на стан вузлів і агрегатів. Варто пам’ятати, що ремонт ДВЗ є однією з найдорожчих і складних в реалізації операцій.

Неправильний тиск

У керівництві з експлуатації зазначено найправильніше тиск в шинах, і цих цифр варто дотримуватися. Рекомендується регулярно перевіряти тиск в колесах, щоб воно відповідало оптимального значення.

Рука на важелі

Ця шкідлива звичка властива багатьом автомобілістам незалежно від стажу. Найбільше рука на важелі погано позначається на “механіці”, але і «автомат» страждає порядно.

Нога на педалі

Те ж саме стосується ноги на педалі зчеплення. Водій може і сам не помітити, як почне збільшувати тиск на педаль. Це призведе до прискореного зносу і поломки в самий невідповідний момент.

«Маслом каші не зіпсуєш»

Безумовно, масло треба регулярно міняти. Перевіряти його рівень варто щотижня і за необхідності доливати. Брак масла призведе до швидкої поломки агрегату.