Мінімум одна евробляха в день стикається з ситуацією, коли на етапі постановки машини на облік і в ході проходження експертної перевірки на кузові машини виявляються пошкодження або повна відсутність VIN-коду.

Про це повідомляє юрист ГО «Авто Євро Сила» Іван Казачук, передають «Новини України».

«Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, такі ж вони, як в техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер», — говорить Іван Казачук.

У разі виникнення будь-яких сумнівів, юрист рекомендує звернутися до фахівця з відповідною кваліфікацією, який підкаже, чи потрібно пробувати очистити номер різними хімічними реагентами, щоб всі символи були читабельними. А також допоможе знайти дублюючі таблички.

В цілому приділяти стільки уваги VIN-номером ще до початку розмитнення експерти закликають насамперед через те, що в разі виявлення якихось більш істотних проблем під час експертизи, як, скажімо, пошкодження, відсутність або врізання VIN-коду, водій підводиться під кримінальну справу. Тоді конфіскують автомобіль і сплачені при розмитненні гроші водієві ніхто не поверне.