MАЗ-257.S30 – рамний шкільний автобус для розбитих дорігМінський автозавод виготовив перший в СНД шкільний автобус, який спочатку спроектований для розбитих сільських доріг, пише autocentre.ua.

MАЗ-257.S30 на відміну від своїх побратимів з ближнього зарубіжжя розроблений спеціально для сільської місцевості. А тому йому не страшні ні замети, ні пісок, ні ями на дорогах. В основі машини лежить рамне шасі від вантажівки-среднетоннажника.

MАЗ-257.S30 відрізняє збільшений кліренс і потужні ресори всіх коліс. Все це робить машину поза конкуренцією на ринку СНД. У рух шкільний автобус призводить турбодизель екологічного стандарту Євро 5. Застосовується електронний обмежувач швидкості, який лімітує «максималку» при досягненні 60 км/год.

MАЗ-257.S30 – рамний шкільний автобус для розбитих доріг

 

MАЗ-257.S30 – рамний шкільний автобус для розбитих доріг

 

 

Подовжений салон розрахований на перевезення 28 дітей.

Салон відповідає всім європейським вимогами щодо безпеки для даного класу машин. Так, наприклад, крісла оснащені чотирьохточковими ременями безпеки. Щоб дітлахам дорога в школу проходила веселіше, є мультимедійна система. Автобус також обладнаний системою гучного зв’язку.

Вже восени 2017 року новий шкільний автобус MАЗ-257.S30 почне розвозити сільських школярів. Причому це стосується не тільки Білорусі, але і ринку країн ЄАЕС. Дана модель розроблена в рамках програми «Шкільний автобус» за участю Мінського автозаводу і Банком розвитку Республіки Білорусь. Для цієї мети створені дві моделі автобусів – МАЗ-241 і МАЗ-257. Всього буде виготовлено 300 таких машин.