На дорогах України помітили рідкісний автобусУкраїнськими дорогами сьогодні їздить досить багато туристичних автобусів, виготовлених маловідомими у нас європейськими кузовними ательє. Один з них — марки Trouillet.
Українські дороги буквально заполонили старі туристичні автобуси європейського виробництва, багатьом з яких вже більше двох десятків років, пише Автоцентр. Серед них частенько можна побачити цікаві екземпляри, кузови для яких виготовили практично невідомі у нас компанії. Одна з них — французька Trouillet Carrossier Constructeur Industriel, зі штаб-квартирою на півдні країни, в містечку Роньяк, що недалеко від Монако.

На фото презенована ​​міжміська модель класу «міді» — Trouillet GT36, випущена в 1990 році. Як видно з індексу, вона розрахована на 36 пасажирів. Автобус побудований на німецькому шасі MAN 10.180 HOCL, розрахованиму на повну масу 10 т і обладнаному турбодизелем D0826 потужністю 190 к. с. В Україні автобуси цієї марки, а тим більш цієї моделі зустрічаються вкрай рідко.
Компанію Trouillet Carrossier Constructeur Industriel заснував в 1957 році Андре Тру (Trouille). Вона випускала причіпну техніку і фургони для доставки грошей. У 1960 році був виготовлений перший броньований інкасаторський фургон. У 1960 — 1990 рр. компанія розширює асортимент продукції, будує 8 нових заводів і викуповує відомого французького виробника автобусів — фірму Сhardon. У 1998 році син засновника — Домінік Тру створює нове, юридично самостійне підприємство під назвою Vehixel. Останнє сьогодні стало відомим у Франції виробником автобусів і, звичайно ж, броньованих інкасаторських автомобілів.