Сучасні моторні олії мають досить тривалий термін зберігання, і це не залежить від того, де вони зберігаються – у пляшці в магазині або бочці. У середньому це близько 5 років, а це означає, що протягом цього періоду олію можна використати.

Проте чи це означає, що якщо на машині їздять дуже рідко, масло в ній працюватиме довше? Відповідь на це питання дають фахівці Carsweek, які пояснили, з якою періодичністю слід міняти олію в автомобілі, пише smi.today.

«Інтервал заміни масла вказується виробником. Це означає, що у різних брендів можуть бути різні рекомендації. Наприклад, деякі моделі мають запас ходу 7500 км, а інші 15 000 км. Для автомобілів Peugeot і Citroen рекомендований час набагато більший – 30 000 км», – кажуть фахівці.

На їхню думку, пробіг з однією олією не повинен перевищувати 20 000 км , а якщо ця кількість місяців, то їхнє число дорівнює 12 . Ця рекомендація полягає в тому, що мастило контактує з продуктами згоряння та окислення, а також з водою. А це негативно впливає на його працездатність.

«Не має значення, як часто машина експлуатується на рік. Його масло необхідно міняти хоча б один раз за цей час. Якщо ігнорувати це правило, ризикуєте ремонтом двигуна, а це не дешево», – додали експерти.