Керівник науково-дослідного центру Toyota Такефумі Шига заявив, що японська марка почне використовувати браковані деталі у виробництві нових машин, але запевнив, що безпека та продуктивність автомобілів не постраждають.

Украинцам показали полноприводный ЗАЗ, который не пустили на конвейер

Під час брифінгу з журналістами Такефумі Шига сказав, що до деталей, які клієнти зможуть легко побачити, Toyota ставитиметься як і раніше, проте в автомобілях є багато місць, які люди не бачать. Пізніше Toyota пояснила, про які дефекти йдеться. Насамперед почнуть використовувати мікросхеми з невеликими зовнішніми пошкодженнями, які нормально працюють, але виглядають не ідеально, повідомляє «Автомир».

Раніше внутрішні правила Toyota наказували відбраковувати будь-які компоненти з вм’ятинами або подряпинами, але в умовах дефіциту мікрочипів вирішено використовувати в нових машинах «досить хороші» запчастини. У Toyota наполягають, що на безпеці та продуктивності нових автомобілів нововведення не позначиться, а покупці взагалі нічого не помітять.

Toyota опинилася в непростій ситуації через дефіцит електронних компонентів – попит перевищує пропозицію навіть на дорогі моделі, як, наприклад, Land Cruiser 300. У грудні ситуація погіршилася, тому Toyota може не виконати річний план виробництва, який вже був скорочений на 300 тисяч екземплярів.