З 1 січня Брюссель ввів нове обмеження на дизельні автомобілі Євро–4, фактично заборонивши їх поширення у 19 брюссельських комунах.

Про це повідомляє EcoTown.

Нові правила будуть поширюватися приблизно на 76 500 транспортних засобів старше 11 років, зареєстрованих у Бельгії і які пересуваються по столичному регіону Брюссель, в тому числі легкових автомобілів, фургонів, автобусів і мікроавтобусів. Приблизно 25 000 з них зареєстровані у самому Брюсселі.

Згідно з Brussels Environment, це правило поширюється на дизельні автомобілі останнього покоління, які не повинні були оснащуватися фільтрами для запобігання викиду дрібних забруднюючих частинок. Тримісячний перехідний період триватиме до 1 квітня 2022 року, після чого ті, хто продовжить керувати цими транспортними засобами у цьому районі, отримають штраф у розмірі 350 євро.

Brussels Environment сподівається, що цей захід принесе відчутну користь місту. Згідно з дослідженням, у якому оцінювалося 130 000 транспортних засобів у столиці, автомобілі з дизельними двигунами категорії Євро-4 відповідальні за майже половину викидів твердих частинок з вихлопних труб і одну чверть викидів високотоксичних оксидів азоту. І це незважаючи на те, що на ці транспортні засоби припадає всього 12% транспортних засобів в регіоні.