Журналісти британського видання “What Car?” останнім часом зачастили із рейтингами. У листопаді минулого року редакція цього порталу назвала найненадійніші автомобілі віком до 5 років. Цього разу їхнє дослідження охоплює вторинний ринок, але у віковому діапазоні учасників вже від 6 до 15 років.

У ході опитування власники машин, що підходять під критерії, розповіли про те, з якими поломками вони зустрічалися протягом останніх 12 місяців, а фахівці видання, у свою чергу, поділили їх на 16 категорій: кузов, двигун, гальмівна система, зчеплення та трансмісія. моторна електрика, паливна система, мультимедійна система, навігація, обробка салону, рульове управління, підвіска, кліматична система, рульове управління, акумулятор, вихлопна система, а також електроніка, що не відноситься до ДВЗ.

Використовуючи цю інформацію, журналісти виявили найненадійніші автомобілі.

Opel Corsa

У класі міських моделей лідером антирейтингу став Opel Corsa (2006-2014). У віковій категорії від 6 до 15 років модель заробила показник надійності 73 відсотки. Більше третини власників таких машин скаржаться на серйозні поломки, які відбуваються з кондиціонером, гальмами, двигуном, електрикою, вихлопом, а також на неякісне оздоблення інтер’єру, слабку підвіску і акумулятор, що постійно сідає.

Opel Astra

У категорії компактних сімейних автомобілів найгіршим серед інших виявився ще один Opel – Astra, оснащений бензиновим двигуном (2009-2015 років випуску). Його рейтинг надійності становив лише 37,9%. Споживачі масово скаржаться на цю модель за часті несправності, пов’язані з кондиціонером, гальмівною системою, двигуном, електрикою, кермовим керуванням, паливною системою, підвіскою, а також нарікають на низьку корозійну стійкість кузова.

Mercedes-Benz C-Class

У середньому класі найслабшою «ланкою» виявився Mercedes-Benz C-Class із бензиновим ДВЗ (2014-2021). Йому було надано рейтинг надійності в 54 відсотки. Джерелом головного болю для власників цієї моделі за минулий рік виявилися: електрика двигуна та паливна система. При цьому ремонт машин з такими проблемами обходиться зовсім недешево, в середньому від 500 до 1 тисячі фунтів. Проте, за споживчими властивостями власники своїх «цешок», навпаки, їх хвалять.

Jaguar XF

Найненадійнішою моделлю у бізнес-класі британці назвали Jaguar XF (53 відсотки). Основні клопоти в таких автомобілях власникам підносять електрика, підвіска, гальмівна система та силовий агрегат, а також вихлоп та клімат-контроль. Деякі скаржаться на те, що були змушені замінити двигун на пробігах близько 110 тисяч км.

Mini Countryman

Категорії компактних кросоверів антилідером став Mini Countryman (2010-2017 років випуску) з рейтингом надійності 83% та частими несправностями двигуна, поломками електрики, кермового управління, підвіски, а також кузовом, що швидко іржавіє.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque (2011-2019 рр.) названий найненадійнішим сімейним кросовером з індексом 61,7%. У ньому, якщо вірити словами його власників, ламається буквально все, починаючи від підвіски та закінчуючи навігаційною системою.

Land Rover Discovery Sport

У номінації найгірший середньорозмірний SUV перемога дісталася Land Rover Discovery Sport (59,3%). Найбільше проблем цей позашляховик завдає своїм власникам несправностей електрики та проблем з вихлопом.

Land Rover Discovery

Найненадійнішим розкішним SUV виявився Land Rover Discovery (2004-2017), а в сегменті електромобілів аналогічне звання дісталося Tesla Model S (з 2014 року).

Tesla Model S

BMW 3-Series Coupe

Що стосується найпроблемнішого спорткара за версією британців у цій віковій категорії, то ним є BMW 3-Series Coupe (2006-2013) з рейтингом 68,6%.