Економічні санкції проти росії несподівано принесли певні дивіденди японським автомобілістам — у країні почали дешевшати автомобілі з пробігом. У першій половині березня середній цінники знизився на 5%, до $6585, повідомляє «Автоцентр».

Найбільше в ціні втратили кросовери Subaru Forester і електромобілі Nissan Leaf. Цінники на ці моделі впали більш ніж на 20%. На думку експертів агентства Nikkei, подібна тенденція продовжиться, що не може не тішити японців, які не хочуть переплачувати нові автомобілі.

Ще місяць тому на вторинному авторинку Японії спостерігалося поступове зростання цін. Так, у лютому середній цінник автомобіля з пробігом становив $7 155, на 18% більше, ніж роком раніше. Причиною цього було скорочення виробництва і натомість дефіциту напівпровідників. Тепер, коли ринок Росії залишився без постачання, у японців з’явилася можливість заощадити.

За даними аналітиків ринку, тільки в 2021 році з Японії в Росію вирушили понад 160 тисяч машин. Жодна інша країна у світі не експортувала такої кількості японських автомобілів.