В українській столиці майже неможливо зараз заправити автомобіль бензином марки A-95. На деяких АЗС лишилися невеликі запаси. У понеділок, 25 квітня, з самого ранку столичні водії не могли заправитися найпопулярнішим видом пального, а ряд заправок взагалі не відкрилися вчасно.

Оператори гарячих ліній мереж автозаправок WOG, «ОККО» та SOCAR Energy підтвердили у коментарях кореспонденту «ВК», що у Києві дійсно виникли проблеми із бензином А-95.

Зокрема, у Socar наголосили, що на заправках їхньої мережі станом на зараз взагалі не залишилося цього пального.

Лише дизель та газ. Очікуємо (на поставки А-95 ). Зателефонуйте завтра з ранку», – сказали у Socar.

У мережі АЗС WOG, зазначили, що бензин A–95 можна придбати лише на одній заправці за адресою Академіка Глушкова, 139.

«Потрібно кожного дня уточнювати інформацію. Завтра можете уточнити, найкраще з ранку. З ранку він ще є, а вже ближче до обіду закінчується», – порадили у WOG.

В «ОККО» А-95 можна придбати лише за талонами або картками для пального. Водночас там наголошують, що йдеться про залишки пального і натомість пропонують інші марки.

«Якщо їх у вас нема, ви можете заправитися «Pulls 95». Звичайний «95 Євро» коштує 34,10 грн, Pulls 95» коштує 35,80 грн й він є на всіх заправках», – розповіли у «ОККО».

Тут також радять спочатку перевіряти інформацію про наявність пального на сайті мережі автозаправок, щоб не витрачати даремно час.

У своїх коментарях оператори заправок також наголошують, що справді є проблеми із постачанням пального з ЄС, але точних причин не називають.