Штрафи знову можна перевірити в «Дії», або в кабінеті водія на сайті МВС. Також можна призначати та скасовувати належного користувача онлайн.

Належний користувач — це фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить, пише AmperCar.

«Ділитись транспортним засобом в умовах воєнного стану буває життєво важливо. Проте нести відповідальність за порушення правил дорожнього руху має безпосередньо водій, який був за кермом, а не власник транспортного засобу. Особливо з працюючою системою автоматичної фото- та відеофіксації. Тому можливість призначати належного користувача на певний строк та скасовувати його у будь-який момент завжди актуальна, а особливо під час дії воєнного стану», — зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Ініціювати призначення належного користувача в Електронному кабінеті водія може як власник транспортного засобу, який ділиться своїм авто, так і водій, який хоче на законних підставах керувати цим авто. Варто знати певні контактні дані один одного, аби скористатись сервісом.

Також можна призначати належного користувача через застосунок «Дія».