Підрозділ BMW Motorsport представив новий кросовер під назвою XM. Новинка стала першою за останні 45 років самостійною моделлю підрозділу. Він займе місце флагмана німецької марки, повідомляє «Автоцентр».

У компанії модель називають суперкросовером і заявляють, що він складе конкуренцію Aston Martin DBX і Lamborghini Urus. Автомобіль виконаний у новому фірмовому стилі BMW і багато в чому повторює концепт, показаний минулого року. У нього агресивна зовнішність із рубаними лініями кузова, вузькою оптикою та широкими колісними арками. Також можна відзначити фірмову решітку радіатора з діодним підсвічуванням та оригінальні за формою патрубки вихлопної системи. На відміну від шоу-кара у товарного варіанта автомобільні традиційні дверні ручки.

Серед нестандартних дизайнерських рішень можна виділити контрастну кромку навколо стекол, решітки радіатора та дифузора. В аналогічному відтінку виконані спиці 23-дюймових колісних дисків. У довжину кросовер досягає 5110 мм при колісній базі 3105 мм. Висота та ширина – 1755 та 2005 мм відповідно. Незважаючи на такі величезні габарити у салоні BMW XM лише два ряди сидінь. До того ж у другому ряду встановлено два окремі крісла.

У оснащення кабіни також увійшов величезний екран, який поєднує в собі цифрову панель приладів і мультимедійну систему iDrive 8. Також дані можуть проектуватися на лобове скло. Оздоблення салону виконано з натуральної шкіри, а як акценти виступають вставки з карбону.

Оснащується супекроссовер гібридною силовою установкою на основі 4,4-літрового двигуна V8 потужністю 489 к.с., який пов’язаний із 196-сильним електромотором та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна віддача установки складає 653 к.с. і 800 Нм крутильного моменту. Привід – повний. Такі показники дозволяють новинці вважатися найпотужнішою моделлю підрозділу BMW M.

Розгін з місця до першої «сотні» в автомобіля займає 4,3 секунди, а максимальна швидкість становить 270 км/год. Батарея на 25,7 кВтг дозволяє проїжджати у суто електричному режимі до 88 км. Витрата палива у змішаному режимі становить 1,6 літра на 100 км шляху. Виробництво BMW XM мають намір розпочати наприкінці цього року, а до дилерів він прибуде на початку наступного року. Вартість починається від 160 тисяч доларів.