Зима часто дарує українцям чимало «сюрпризів» на дорогах, саме тому автомобіль слід особливо ретельно готувати до холодів.

«Апостроф» розповідає про те, які 10 кроків допоможуть вам впевнено почуватися на дорогах у холодну пору року.

№1 Зимова гума

Ваша гума повинна ідеально підходити до пересування слизькими дорогами взимку. При мінусовій температурі пересуватися на літній гумі небезпечно та безрозсудно.

№2 Перевірка акумулятора

Перед початком холодів кожному автовласнику краще перевірити автомобільний акумулятор. Щоб не прикурювати взимку, краще перевірити його восени.

№3 Перевірка мастила

Перед похолоданням важливо замінити мастило та масляний фільтр. Також автолюбителям радять перевірити мастило на в’язкість, оскільки вона впливає на роботу двигуна.

№4 Перевірка гальма

Гальмівні шланги, диски та колодки – їх потрібно перевіряти ще до настання зими.

№5 Залийте антифриз

Охолоджувальну рідину перед настанням морозів слід замінити на антифриз. Це врятує автомобіль від замерзання в холодну погоду та від перегріву у спеку.

№6 Стежте за рівнем пального

Взимку краще мати повний бак. Та й загалом – низький рівень пального шкодить автомобілю. Взимку це стає ще й небезпечно, тому що через низьку температуру на стінках напівпорожнього бака утворюється конденсат.

№7 Перевірте склоочисники та склоомивач

Обидві рідини слід замінити на зимовий варіант. Він продається на кожній автозаправці.

№8 Перевірте обігрівач

Обігрівач взимку допоможе вирішити проблему запітнілого вікна, також він діятиме за прямим призначенням — зігріватиме водія та пасажирів.

№9 Аварійний набір

У вашому авто завжди мають бути кілька інструментів та медична аптечка. Перевірте, у якому стані ваше запасне колесо та інструменти для його заміни. Також в авто повинні бути моторне мастило, склоомивач, антифриз, кабелі для прикурювання акумулятора.

Також може стати в нагоді щітка та скребок для очищення зі лобового скла снігу та льоду.

№10 Перевірка ременів

Їх потрібно перевіряти кожних 50 тисяч кілометрів пробігу. Ремені втрачають свої властивості при низькій температурі, а якщо це станеться на дорозі, доведеться чекати на евакуатор.