Погода, зовнішні умови, тривале використання автомобіля призводить до того, що кузов просто починає ржавіти. І не завжди від цього можна врятувати машину. Але є такі моделі, які дуже стійкі до корозії.

Експерти розповіли про 5 авто, які майже не ржавіють, пише progroshi.news.

Перше місце рейтингу посів позашляховик Porsche Cayenne, який випускали з 2002 по 2010 рік. Особливість у тому, що він має дуже якісне лакофарбове покриття. Також металеві елементи мають цинкування. Як наслідок, іржа не виникає навіть при дрібних ударах. Але корозія може виникати вже в авто, які мають великий пробіг.

Друге місце посідає Audi A6. Кузови цього авто мають міцну структуру і алюміній у складі. І навіть відколи на кузові не сприятимуть появі іржі. Але при цьому експерти вважають, що найбільш вразливими частинами є капот і колісні арки. Антикорозійне покриття на них псується досить швидко.

Третім експерти визначають Volvo S80, який також має гарне цинкування кузова. Але у цього авто тонкий жар лакофарбового покриття, що робить його вразливим до подряпин і корозій.

Четверте та п’яте місця зайняли такі дві автівки – Mercedes-Benz S-Class W221 та позашляховик Volvo XC90. У обох є свої особливості. На першому авто іржа може в деяких випадках утворюватись на капоті й колісних арках. А от у Volvo іржа може з’являтися на лонжеронах, підрамнику й під пластиковими деталями.