Дорогами Німеччині колесить Volkswagen Passat B5 із рекордним пробігом. За два десятиліття він наїздив понад мільйон кілометрів без особливих проблем. Про це пише газета Braunschweiger Zeitung, передає «Фокус».

Людвіг Фрюхауф із містечка Меле вирішив купити Volkswagen Passat у 2001 році. Вибір ліг на седан з 1,9-літровим турбодизелем. Німець регулярно експлуатував авто та нерідко використовував його для далеких поїздок.

Позначку в 1 000 000 кілометрів Volkswagen Passat 1,9 TDI подолав ще в січні нинішнього року. Примітно, що за 21 рік автомобіль не мав серйозних несправностей.

Тепер Людвіг Фрюхауф вирішив пересісти на більш сучасний автомобіль і вже придбав новий Volkswagen ID.5 — електрокросовер, який йому урочисто вручили на заводі VW у Вольфсбурзі. Проте з Passat B5 він не хоче розлучатися і планує зберегти його.

«Я жодного разу не ламав свій Passat за 20 років, але я також знав, що в якийсь момент мені доведеться припинити їздити на ньому. Так що краще зробити це зараз, коли він все ще в хорошому стані, ніж після аварії чи дорогого ремонту», — заявив Людвіг Фрюхауф.

Секрет довговічності автомобіль власник не розкрив. Примітно, що Volkswagen Passat B5 не вважається дуже надійним поколінням моделі. Седан випускали з 1997 до 2005 року.