Українські суди почали позбавляти водіїв нерозмитнених автівок права керування.

Про це пише «Апостроф».

Адвокати розповіли, що працівники поліції зупинили автомобіль на іноземній реєстрації «Renault Master» й під час перевірки встановили, що водій вже притягувався до адміністративної відповідальності за ч.8 ст.121 КУпАП із накладенням штрафу в розмірі 8 500 грн.

З’ясувалося, що водій «перший» штраф не оскаржив, а отже автоматично погодився із тим, що він є порушником. Тому поліція склала протокол ч.9 ст.121 КУпАП та передали його на розгляд суду. Водій прибув на судове засідання та вважав, що згода з вчиненням правопорушення та щире каяття допоможуть уникнути штрафу.

Однак суд вирішив накласти на водія штраф у розмірі 17 тисяч грн та позбавив права керування транспортними засобами на строк один рік. При цьому сам автомобіль суд вирішив не вилучати.

Якщо ж тепер водій, позбавлений права керування, сяде знову за кермо будь-якого транспортного засобу, то його очікує штраф у 20 400 грн. (ч.4 ст.126 КУпАП). Якщо ж водій вирішить сісти за кермо повторно протягом року, то відповідальність подвоїться до 40 800 грн. (ч.5 ст.126 КУпАП).