Автоексперти з компанії Autolist розповіли, які автомобілі найрідше зупиняють співробітники Патрульної поліції (далі ПП).

Найнепривабливішими для співробітників ПП автомобілями зазвичай вважаються ті, у яких немає «красивого» держномера і очевидних ознак того, за що можна оштрафувати. Про це виданню Avtosota розповів Андрій Оробець, очільник Autolist.

«Наприклад, якщо проходить рейд і на дорозі стоїть інспектор ПП, йому нецікаві автомобілі без «гарних» чи «блатних» номерів. Часто машини з такими держномерами зупиняють, оскільки вони привертають увагу. І, напевно, власник більш платоспроможний, на відміну від того, хто не має таких табличок», — зазначив Оробець.

Крім того, додав експерт, інспектор навряд чи зверне увагу на машини, що рідко викрадаються, а також ті, у яких чистий кузов, дозволене тонування і немає явних змін у конструкції, помітних неозброєним оком.

Досить часто у поле зору співробітників Патрульної поліції потрапляють ТАЗи та інші дешеві автомобілі. По-перше, нагадав Оробець, їх часто викрадають. По-друге, такі машини можуть бути старими і мати несправності, а, по-третє, володіють ними часто молоді люди, схильні недбало ставитися до їх технічного стану і не купувати автострахівку.

Набагато рідше, за словами експерта, співробітники ПП зупиняють жінок. По-перше, водіїв-чоловіків банально більше, а, по-друге, вони бачаться співробітникам більш небезпечними, оскільки завжди є ймовірність, що вони можуть сісти за кермо у нетверезому стані.

Також інспекторам майже нецікаві малолітражки, “непрестижні” автівки на кшталт Peugeot, Citroen, а також Volvo. В останніх все “вирішує” імідж: вважається, що їхні водії зазвичай дуже дисципліновані, і їх просто нема за що штрафувати.