В Україні планують збільшити штрафи за перевищення швидкості, зараз же найбільший штраф за порушення правил дорожнього руху – 51 000 гривень.

Про це свідчить таблиця штрафів за порушення ПДД, опублікована на сайті vodiy.ua, повідомляє «Апостроф».

Відповідно до ст. 126 ч.4, керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами карається штрафом у розмірі 20 400 гривень

Відповідно до ст. 126 ч. 5, штраф у розмірі 40 800 гривень призначається за повторне порушення протягом року.

Також крім штрафу за це порушення загрожує позбавлення права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого.

Відповідно до ст. 130 ч. 1 штраф у розмірі 17 000 гривень загрожує за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції а також за відмову від медичного огляду.

Крім штрафу за це можуть покарати позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік.

Ст. 130 ч. 2 говорить, що повторне порушення протягом року загрожує водієві штрафом (або адміністративним арештом терміном на десять діб) на водіїв з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого.

Відповідно до ст. 130 ч.3 найбільший штраф за порушення ПДД в Україні (51 000 гривень) накладається на тих, хто повторно за рік потрапив за кермом п’яним або під впливом наркотиків та відмову від медичного огляду.

Також за це загрожує позбавлення права керування транспортними засобами терміном на десять років і з конфіскацією транспортного засобу.

Ст. 130 ч.4 передбачає штраф у розмірі 34 000 гривень за:

  • вживання водієм алкоголю, наркотиків, або лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім офіційно затвердженого складу аптечки або призначених медичним працівником) після ДТП за його участю;
  • вживання водієм алкоголю, наркотиків, або лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначених медичним працівником) після зупинки авто на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Також за це загрожує адміністративний арешт на 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки.