Водіїв вантажівок хочуть штрафувати за несплату за проїзд дорогами загального користування – законопроект №6089 схвалив Комітет з інтеграції України до ЄС та рекомендував народним депутатам його затвердити.

Про це повідомляє «Апостроф».

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні зареєстровано близько 1,5 млн вантажівок, які шкодять дорогам значно більше, ніж легкові автомобілі. В Євросоюзі запроваджена плата за проїзд вантажівок, у той час, як в українській системі оподаткування це не враховано.

Проект закону №6089 передбачає запровадження штрафів за рух вантажівок дорогами загального користування та їх окремими ділянками, на яких стягується плата, без наявності приладу, що забезпечує передачу інформації про використання таких доріг. Мова йде про вантажівки від 12 тонн.

Розмір штрафу за проїзд вантажівок такими дорогами без спеціального приладу пропонується у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумом доходів громадян. У разі повторного правопорушення штраф збільшується в 2 рази. Такі ж штрафи водіям вантажівкою вагою від 12 тонн передбачені за порушення порядку стягнення оплати за використання доріг загального користування.