Поліція на дорозі може зупинити буквально будь-який автомобіль, але деякі авто можна побачити на узбіччі з увімкненою аварійкою набагато частіше за інших. Зробити якусь вибірку за ціною авто чи марками практично неможливо, оскільки під «роздачу» патрульних може потрапити практично кожен. То які ж авто зупиняють частіше за інших?

Як пише Bigmir, у нинішніх умовах (воєнний стан) підвищену зацікавленість у поліцейських викликають автомобілі з сильним тонуванням та машини з тюнінгом загалом. Також питання можуть бути до автомобілів з силовими бамперами, лебідками та світловими приладами (насамперед викликають підозри автомобілі, з кустарним способом встановлення подібних пристроїв).

Також зараз поліція почала більш ретельно виглядати автомобілі з технічними несправностями на дорозі. Крім фізичних вад авто, увагу також можуть звернути на занадто брудний автомобіль, оскільки під шаром бруду деякі заповзятливі ділки намагаються сховати викрадені та проблемні автомобілі.

Підозри у поліцейських можуть викликати різкі маневри на дорозі (перелаштування, зміна напрямку руху, спроба об’їхати авто поліції в потоці). Подібну поведінку вважатимуть підозрілою і з водієм можуть захотіти поспілкуватися правоохоронці.