Попит на позашляховики, мабуть, завжди буде стабільним. Особливий попит спостерігається на позашляховики, які не тільки долають бездоріжжя, але й забезпечують як мінімум середній рівень комфорту, оскільки на таких автомобілях часто доводиться їздити.

Експерти назвали 5 надійних моделей, здатних проїхати не менше 300 тисяч із мінімумом поломок або взагалі без таких.

Chevrolet TrailBlazer

Класичний TrailBlazer – це повноцінний позашляховик, створений для подолання особливо складних ділянок доріг. Американська модель відрізняється великими розмірами, завдяки чому в її салоні легко розміщуються 5 осіб, а багажник містить багато вантажу. Однак TrailBlazer комплектується об’ємним двигуном на 273 к.с., який споживає багато палива, але забезпечує хорошу тягу для постійної їзди бездоріжжям. Для американської моделі доступні автоматична КПП та повний привід.

Ford Explorer

У порівнянні з іншими подібними позашляховиками Explorer відрізняється однією важливою особливістю: його конструкція є максимально міцною. Тому американська модель забезпечує справді високий рівень пасивної безпеки: їй не страшні лобові та бічні удари. Також Explorer має просторий салон, який вміщує до семи сидінь. Але у нього, як і у TrailBlazer, об’ємний двигун, що споживає надто багато палива.

Hover H5

Китайська модель менш надійна та комфортна в порівнянні з попередніми. Позашляховик також комплектується надійним двигуном, який поєднується з механікою, що має тривалий термін експлуатації. Список доступних опцій включає тільки найнеобхідніше обладнання. Водночас конструкція Hover H5 відносно проста, що здешевлює витрати на обслуговування та зменшує ймовірність виникнення поломок.

Mitsubishi Pajero

Це старий, але, водночас, дуже витривалий позашляховик, здатний прослужити понад 500 тисяч кілометрів без суттєвих поломок. Японська модель комплектується 202-сильним «атмосферником», 160-сильним турбодизелем та іншими двигунами, які поєднуються тільки з повним приводом. Pajero за прохідністю перевершує більшість позашляховиків, у тому числі сучасних.

Nissan Pathfinder

Цей 7-місний позашляховик має класичне для свого класу виконання з квадратним кузовом та рамним шасі. Японська модель комплектується як дизельними, так і бензиновими моторами, кожен з яких, як запевняють власники, забезпечує хорошу динаміку і демонструє високу витривалість. Однак усі вони споживають багато палива.

SsangYong Rexton

Можливо, це найкращий сімейний позашляховик, який можна купити за невеликі гроші. Корейська модель комплектується турбодизелем та бензиновими моторами, термін служби яких обчислюється кількома сотнями тисяч кілометрів. Причому кожен агрегат не вимогливий до обслуговування. Трохи менший термін експлуатації трансмісії. Також Rexton має дуже міцну конструкцію.