Компанія Nissan незабаром представить мінівен Serena нового покоління. Авто вже вийшов на дорожні випробування в Японії. Новий Nissan Serena 2023 візуально зміниться менш значно в порівнянні з тією модернізацією, яку очікує технічна частина. Офіційний дебют мінівену намічено на майбутній березень, повідомляє NRJ.

Останні фотографії показують, що нова Serena буде дуже схожа на той автомобіль, який японські ЗМІ показали раніше на рендері. Зокрема, мінівен отримає великі радіаторні грати, довгі, але при цьому вузькі фари головного світла та масивний передній бампер. Передні стійки будуть нахилені під великим кутом. Але решта кузова збереже рівні панелі.

Більш важливим є те, що для Serena підготують новий гібридний агрегат e-Power, заснований на 1,4-літровому двигуні. Його максимальна віддача становить 100 л. Цей агрегат у складі гібрида поєднується з компактним електромотором, у комплекті з яким видає до 150 к.с. ДВС у цій комбінації живитиме вбудований акумулятор. Завдяки такому поєднанню, згідно з попередньою інформацією, середня витрата палива у Serena складе близько п’яти літрів.

Очікується, що японський мінівен оснастять 2-літровим двигуном, який увійде до складу «м’якого» гібрида. У комплекті з Serena також запропонують систему, яка збільшить комфортабельність автомобіля під час поїздки. Повідомляється, що довжина мінівену складе 4750 мм, ширина — 1740 мм, висота — 1870 мм, колісна база — 2860 мм. Коштуватиме нова Serena буде близько 3,2-3,5 мільйона ієн, або 809 000 — 885 000 гривень. Швидше за все, продаж мінівена на домашньому ринку стартує ближче до літа 2023 року.