Українські захисники захопили чергову бронемашину російських окупантів. Йдеться про бронеавтомобіль КамАЗ-43269 «Постріл».

Світлину з технікою опублікували OSINT-дослідники Ukraine Weapons Tracker, пише MMR.

«Нещодавно українські військові захопили раритетний російський КАМАЗ-43269 «Постріл», лише злегка зігнутий», – йдеться в повідомлені.

БПМ-97 «Постріл» або КамАЗ-43269 — це російський легкоброньований бронеавтомобіль. Може застосуватися у варіантах штабного, патрульного, санітарного, прикордонного або розвідувального автомобіля. Конструктивно БПМ-97 являє собою повнопривідний бронеавтомобіль з несучим зварним корпусом від Курганмашзавод. Автомобіль розділений на моторний відсік та відділення для екіпажу та десанту. На корпусі знаходяться бічні та задні кормові двері, люки для десанту і люки для механіка та старшого по автомобілю.

При створенні автомобіля використовувалися вузли й агрегати серійного автомобіля КамАЗ-4326. Бронювання протикульове. Верхня частина корпусу витримує постріли з 12,7-мм кулемета «Утьос» з дистанції 300 м, нижня частина та корма — з 7,62-мм снайперської гвинтівки СВД з дистанції 30 м; днище також броньоване. Озброєння монтується в обертовій вежі. Можлива установка 14,5-мм кулемета КПВТ або 12,7-мм кулемета «Корд», 30-мм гранатомета АГС-17, протитанкового ракетного комплексу.