По Німеччині колесить Volkswagen Passat B5 із рекордним пробігом. За 20 років він проїхав понад 1 000 000 кілометрів без особливих проблем. Про це пише газета Braunschweiger Zeitung, передає «Фокус».

Людвіг Фрюхауф із містечка Меле вирішив купити Volkswagen Passat у 2001 році. Вибір ліг на седан з 1,9-літровим турбодизелем. Німець регулярно експлуатував авто та нерідко використовував його для далеких поїздок.

Позначку в 1 000 000 кілометрів Volkswagen Passat 1,9 TDI подолав ще в січні нинішнього року. Примітно, що за 21 рік автомобіль не мав серйозних несправностей.

Тепер Людвіг Фрюхауф вирішив пересісти на більш сучасний автомобіль і вже придбав новий Volkswagen ID.5 — електрокросовер, який йому урочисто вручили на заводі VW у Вольфсбурзі. Проте з Passat B5 він не хоче розлучатися і планує зберегти його.

«Я жодного разу не ламав свій Passat за 20 років, але я також знав, що в якийсь момент мені доведеться припинити їздити на ньому. Так що краще зробити це зараз, коли він все ще в хорошому стані, ніж після аварії чи дорогого ремонту», — заявив Людвіг Фрюхауф.

Секрет довговічності автомобіль власник не розкрив. Примітно, що Volkswagen Passat B5 не вважається дуже надійним поколінням моделі. Седан випускали з 1997 до 2005 року.