Багато водіїв вірять у те, що на автомобілі можна встигнути втікти від ракети, але сувора реальність говорить про інше. Минулого понеділка у Києві та кількох інших містах України було кілька прильотів до самого центру міста. На жаль, внаслідок інциденту кілька машин було знищено.

Втекти на автомобілі від ракетного обстрілу неможливо, адже швидкість ракети в рази вища, ніж швидкість авто. Якщо додати до цієї ситуації особливості міського трафіку, то шанси водія на порятунок мінімальні, пише Bigmir.

Перше, про що просять водіїв — тримайтеся якнайдалі від центру, критичної та енергетичної інфраструктури. Плануючи свій маршрут варто приблизно враховувати, чи є важливі стратегічні об’єкти у вас на маршруті і якщо такі є їх краще об’їжджати по альтернативних маршрутах.

В ідеалі влада просить водіїв утриматися від поїздок без гострої потреби, особливо до центру міста. Якщо водія при поїздці тривога застала зненацька, варто негайно залишити машину і прямувати в найближче укриття.

Якщо діяти на упередження не вдалося, то завдання водія мінімізувати ризик для себе та пасажирів за умови можливого попадання ракети. Якщо дрон-камікадзе або ракету видно в небі і вони летять у точку неподалік вас, то водій та пасажири мають лише кілька секунд, щоб зайняти найбільш безпечне місце. Найбільш безпечним у цьому випадку буде як мінімум лягти на землю, а в ідеалі лягти, сховавшись за бетонною конструкцією чи нерівностями ландшафту.