Власники сучасних та спортивних авто в Україні нарешті мають можливість заправлятися висооктановим пальним.

Як повідомляють «Факти.Life», національна мережа АЗК UPG завезла до країни пальне А-100 з Європи та реалізовує його під власним брендом upg100.

upg100 – це високооктановий бензин, який надходить до мережі автозаправних комплексів UPG з європейських нафтопереробних заводів.

Щоб досягти октанового числа не менш як 100 одиниць, у ньому не використовуються присадки, тобто цей показник досягається виключно завдяки спеціальним методам фільтрації та високій технологічності виробництва.

Пальне відповідає екологічним нормам Євро-5. Кожна партія пального має власний паспорт якості, який доступний на всіх АЗК мережі UPG. Кожна партія проходить багаторівневу перевірку у сертифікованих та власних лабораторіях компанії.

Високооктанове пальне слід використовувати в тих автомобілях, яким завод-виробник рекомендує заправлятись бензином з октаном не нижче як 98 одиниць.

Йдеться насамперед про спорткари. Завдяки високому октановому числу пального upg100 віддача спортивних машин розкривається найкраще, а потужність і крутний момент виходять на максимальні показники.

Рекомендовано використання upg100 й іншим сучасним авто, які оснащені двигунами з прямим впорскуванням, турбінами чи мають спортивні чиповані налаштування. Адже високооктанове пальне при згорянні виробляє більше енергії.

Пальне upg100 зменшує детонацію робочої суміші.

Для двигуна важливо, щоб бензино-повітряна суміш згоріла певним чином: з повільним нарощуванням тиску газів, які на кожному робочому такті починають тиснути на поршень і передають свою енергію на колінвал. А під час детонації суміш згоряє вибухоподібно: фронт полум’я просувається в циліндрі у сто разів швидше, ніж треба!

Існують й інші переваги використання upg100. Завдяки зменшеній кількості сірки, бензолу та ароматичних вуглеводнів він захищає паливну систему від корозії та очищує її від нагару.

Високооктановий бензин upg100 доступний у всій мережі UPG. Його вартість неістотно перевищує звичайний А-95, а от користі для автомобіля від високого октану значно більше.