Сьогоднішній ринок нових автомобілів в Україні майже мертвий. Втім, все ще є фізичні особи або компанії, які потребують і, головне, можуть собі дозволити свіженьку техніку. Оскільки сегмент кросоверів переживає свій бум, то дана стаття спрямована для потенційних покупців саме цього класу автомобілів. Ба більше, ціллю видання MMR було зібрати Топ-7 найдешевших нових кросоверів на українському ринку станом на зараз. Читайте деталі нижче.

Suzuki Vitara

  • Ціна від: $18 758;
  • Переваги: якість, надійність, практичність, великий вибір модифікацій;
  • Недоліки: для когось надто консервативний, салон доволі скромний.

Сузукі Вітара за ці гроші вже буде оснащено повним приводом! Силову установку в такому разі представлятимуть бензиновий атмосферний двигун 1.6 (117 к.с.) у парі з механічною КПП на 5 передач. Бажаєте «автомат»? Що ж, така Vitara вартуватиме точно стільки ж, але не матиме повного приводу.

Прийдеться вибирати. У випадку потреби автоматичної КПП і трансмісії 4х4 одночасно, Suzuki з вас попросить вже мінімум 20 тисяч доларів. Найдорожче оцінюється повнопривідна версія з АКПП і турбомотором 1.4 (140 к.с.) – $24 121. Своїх грошей японський кросовер вартує і відробить їх на повну, проте в пошуках чогось доступнішого можете дійти до кінця списку. Кліренс, до речі, у Вітари дорівнює 18.5 см.

Mazda CX-3

  • Ціна від: $17 887;
  • Переваги: стильний дизайн, азартні налаштування шасі, висока надійність;
  • Недоліки: чисто жіночий імідж, дороге обслуговування, низький кліренс.

Змісту в кросовері СХ-3 порівняно з хетчбеками Мазда2 або Мазда3 немає жодного. СХ-3 має дорожній просвіт на рівні 16 см та наразі не доступний в повнопривідному виконанні в Україні. Але дана підбірка присвячена саме «SUV», тому давайте розбиратися. Субкомпактний кросовер доступний лише з 2.0-літровим атмосферним бензиновим двигуном потужністю 121 к.с. і автоматичною 6-ступеневою трансмісією, яка передає тягу на передні колеса.

Чудові налаштування підвіски вимагають деяких поступок в плані комфорту – Mazda жваво рулиться, але жорсткувато спрацьовує на нерівностях. За вказану вартість кросовер вже володітиме таким набором опцій як задній парктронік, електрорегулювання, електроскладання та підігрів дзеркал, підігрів передніх сидінь та руля та інше.

Mitsubishi ASX

  • Ціна від: $17 678;
  • Переваги: ультимативна надійність, розповсюдженість запчастин, практичність;
  • Недоліки: технологічна застарілість, безступенева АКПП типу «варіатор».

На противагу до СХ-3, кросовер Мітсубіші після чергового рестайлінгу виглядає напрочуд по-чоловічому. Вже 12 років він на конвеєрі, проте навіть зараз свого покупця машина знаходить. У цьому ASX допомагає хороший баланс якостей, які завжди в ціні: це довговічність, грамотне проектування та практичність. За даними mmr.net.ua тут вивірена ергономіка, просторий салон і високий кліренс – аж 19.5 см.

Щодо техніки, то за вказану ціну Mitsubishi пропонує для свого кросовера 1.6-літровий 117-сильний бензиновий атмосферний мотор. Трансмісія – 5-ступенева, механічна. Бажаєте двопедальну модифікацію? Тоді відразу доплатіть за 2.0-літровий агрегат на 150 к.с. і за повний привід також. Така версія стане ваша за 22 889 доларів США.

Opel Crossland

  • Ціна від: $16 407;
  • Переваги: зручний, затишний в салоні, економічний;
  • Недоліки: відсутність повнопривідних версій, доступні лише 3-циліндрові агрегати.

За вказану суму Опель Кросленд матиме атмосферний бензиновий моторчик 1.2 (82 к.с.), спряженого з 5-ступневою «механікою». Слабенькі драйверські характеристики компенсуються хорошою паливною економічністю: 4.7 л / 100 км у змішаному циклі. Це не єдина модифікація Опеля: за 21 100 доларів ви отримаєте турбомотор 1.2 (110 к.с.), що обертає передні колеса за посередництва 6-ступеневого «автомата»-гідротрансформатора. Цікаво, що витрати пального при цьому залишаться на тому ж рівні.

Opel пропонує для свого малого кросовера-мінівена низку корисних опцій. Наприклад, задні сидіння рухаються поокремо вперед-назад в діапазоні 15 см, а також добротний пластиковий захист по всьому периметру кузова. Кліренс Crossland дорівнює 17 см.

Nissan Juke

  • Ціна від: $16 004;
  • Переваги: культовий дизайн та імідж, стильний салон, економічність.
  • Недоліки: обмеженість агрегатної лінійки, імідж дорогого дамського аксесуару, відсутність версії 4х4.

Одразу попередимо: за ці гроші для Juke пропонується механічна 5-ступенева трансмісія. Зважаючи та цільову аудиторію Ніссан Джук, у такій модифікацій дещо втрачається сенс. 19 033 доларів буде коштувати в Україні машина з АКПП («робот» на 7 швидкостей). Разом з тим ви підійметесь на сходинку вище за рівнем оснащення: базова комплектація Visia поступиться версії Acenta.

Якою би не була коробка передач чи комплектація, двигун для Juke завжди один: це 3-циліндровий бензиновий агрегат потужністю 114 к.с. Привід завжди передній. Це особливо прикро, адже попередня генерація володіла широкою лінійкою моторів і пропонувала повнопривідні модифікації. Nissan випускає також гідридний Джук, але в Україні його поки що придбати не можливо.

Suzuki Ignis

  • Ціна від: $15 258;
  • Переваги: маленький, маневрений, легкий, прохідний, економічний, надійний.
  • Недоліки: лише 4 посадкових місця, скромний всередині.

Suzuki Ignis це бездоганний міський кросовер. Він маленький та дуже спритний, але водночас просторий всередині завдяки вертикальній піднятій посадці і високому даху. Практично відсутні звиси, особливо ззаду, роблять відчуття і без того малих габаритів ще гострішим, а дорожній просвіт з показником 18 см дасть впевненості руху нашими дорогами.

Ignis зараз доступний в Україні тільки з переднім приводом і з одним двигуном. Це 1.2-літровий 4-циліндровий «атмосферник» потужністю 83 к.с. КПП може бути механічна на 5 передач або автоматична, безступенева («варіатор»). Переплативши більше тисячі доларів за «автомат», ви також будете регулярно переплачувати за бензин – в середньому за кожних зайвих 0.4 л/ 100 км, які «зжиратиме» варіатор.

Dacia (Renault) Duster

  • Ціна від: $15 079;
  • Переваги: доступність, якість, видатна прохідність версії 4х4, практичність;
  • Недоліки: організація центрального тунелю спереду не найкраща.

Dacia продається у нас в Україні як продукція Renault. Якщо чесно, під рідною румунською маркою Дастер виглядає природніше і, що цікаво, солідніше. У будь-якому разі сходить він з одного конвеєра і має все ті ж відмінні споживчі якості. Він простий, надійний, готовий до брудної роботи і в той же час чудово вписується в міський і сімейний антураж. Універсальний солдат!

Для України Duster постачається з 1.6-літровим бензиновим двигуном потужністю 115 к.с. і механічною 5-ступеневою КПП в базі. Привід у такому разі передній. Вже за 16 700 доларів цей позашляховик вам буде доступний з 6-ступеневою МКПП і повним приводом! Ультра вигідна пропозиція. Саме така версія може вважатися найоптимальнішою, бо поєднує надійність атмосферного мотору і прохідність 4х4.