Багато відомих ралі Монте-Карло, Сан-Ремо, Греції та Корсики проходять як у вигляді основної гонки, так і у форматі олдтаймер-ралі, тобто за участю класичних автомобілів. Проходить воно в дати, що не збігаються з основними перегонами. За умовами, екіпаж із пілота та штурмана має пройти маршрут не на швидкість, а на точність руху відповідно до графіка. Іноді враховуються десяті й навіть соті частки секунди.

При цьому Дорожня книга (легенда) з описом маршруту видається штурману за півгодини до старту. Це стенографічний опис маршруту руху із зазначенням пунктів контролю часу.

Один із учасників таких перегонів — ЗАЗ-966 латвійської команди «Запорожець» Heritage, створеної колишнім гонщиком Андрісом Шталсом, пише «Автоцентр». Зовнішньо ралійний седан відрізняється від заводської моделі додатковою оптикою на передньому бампері та гоночною лівреєю. Основний колір кузова — блакитний, у нижній частині боковин і від «носа» до нижнього краю корми проходять яскраво-червоні смуги.

У салоні — спортивні крісла з посиленою бокою підтримкою та гоночними ременями безпеки, трубчастий каркас безпеки та спеціальне штурманське обладнання.

На місці сидінь другого ряду встановлена спеціальна конструкція, яка, ймовірно, забезпечує додаткове охолодження двигуна. Технічної інформації про те, які доробки пережив «Запорожець» у процесі підготовки до перегонів немає. Відповідно до технічних вимог, автомобілі для олдтаймер-ралі повинні бути оснащені захистом двигуна та посиленою підвіскою.