Автовиробники ставляться до обробки своїх машин антикором по-різному. Одні просто наносять спеціальну мастику на зварні шви, інші проводять так звану гарячу оцинковку кузова. Вона помітно дорожча, але з таким захистом автомобіль здатний витримати і 30 років жорсткої експлуатації, і значно більше — іржа може не з’явитися зовсім.

Серед найстійкіших до корозії — представницький седан Mercedes-Benz S-класу в кузові w221.

Рестайлінгову версію випускали в період з 2009 по 2013 рік. Приблизно те ж саме сервісмени говорять і про його послідовника — W222, який з’явився в 2013 році відповідно. Але відмінний опір іржі досягнуто не тільки завдяки ретельній обробці спеціальними складами. Крім того, в конструкції широко використаний пластик, вуглеволокно і алюміній, а ці матеріали не схильні до корозії.

Не відстає від Mercedes і компанія Audi зі своєю флагманською моделлю A8. Кузов автомобіля повністю виконаний з алюмінієвих сплавів. А що стосується оцинковки, то в Інгольштадті її почали проводити ще в середині 80 років. Згодом в цій машині можуть піддатися іржі хіба що внутрішні поверхні крил, на які нанесений вологопоглинаюча повсть, але це дрібниці.

Далі йде ще один «німець» — Porsche Cayenne (Type 958), який покинув конвеєр в 2017 році. Кросовер радує не тільки динамікою і керованістю, але і збереженням кузова. Про це говорять і майстри з наших автосервісів, і результати досліджень «Шведського інституту корозії». Крім того, цікаво, що Cayenne більш стійкий до іржі, ніж споріднений Volkswagen Touareg.

Згадаймо і «класику», яка довела, що кузови можуть не руйнуватися десятки років: звичайно ж, ми маємо на увазі автомобілі Volvo. І особливо хороша серія 700. «Міцні валізи» — так ці незграбні седани називають їх власники. Багато машин вже мають пристойні пробіги, але продовжують служити вірою і правдою своїм господарям. У «шведів» часто іржавіє вихлопна система, але поміняти її не проблема. Та й взагалі — багато ремонтних робіт можна зробити в гаражі.