Українцям потрібно запасатися бензином і дизельним паливом, оскільки цієї зими будуть перебої з паливом. Таку думку висловив директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін, пише today.ua.

За його словами, українцям потрібно приготуватися до перебоїв із паливом, оскільки вони будуть. Чому? Тому що на роботі мереж АЗС негативно позначається відсутність мобільного зв’язку з водіями, відсутність Інтернету на заправках тощо.

Крім того, Леушкін підкреслив, що зараз «занадто багато питань із роботою митниці». Ці фактори і призведуть до перебоїв із паливом.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2022 року в Україні вибухнула паливна криза через те, що російські окупанти посилили обстріл нафтозаводів, нафтобаз, об’єктів залізничної інфраструктури. Але вже до кінця червня паливну кризу подолали.

У листопаді в Україні збільшився попит на паливо (зокрема, на бензин), хоча зазвичай цей місяць є так званим «мертвим сезоном». Це сталося через те, що українці через відключення електроенергії почали активно використовувати генератори. Один генератор за добу в середньому витрачає стільки ж палива, скільки звичайний автомобіль (приблизно 10 літрів).

Директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн вважає, що в довгостроковій перспективі фактор «генераторного» попиту не повинен спричинити підвищення цін на пальне.