Експерти порталу TopSpeed ​​склали рейтинг кросоверів та позашляховиків, які не виправдали очікування своїх власників та виявилися найбільш проблемними за останні роки. У списку з 10 моделей знайшлося місце як азійським, так і американським автомобілям, але безумовними антилідерами стали машини з Німеччини, повідомляє «АвтоСвіт».

Десяте місце посів Hyundai Tuscon 2016 року випуску з шістьма балами зі 100. Його власники скаржилися на проблеми з двигуном, трансмісією та електронікою. На дев’ятому та восьмому рядках розташувалися Nissan Pathfinder 2013 року та Jeep Cherokee 2014 року (п’ять балів у кожного) з аналогічними дефектами.

Ті ж п’ять балів заробив Buick Encore 2014 року з великими та дрібними ламаннями мотора, відмовою системи охолодження та проблемною електронікою. За ним – Kia Sorento з тим же результатом, але йдеться лише про гібридну версію кросовера. Чотири бали отримав єдиний електромобіль у цьому антирейтингу – Ford Mustang Mach-E.

Топові позиції дісталися автомобілям 2022 модельного року. Четверте місце зайняв Volvo XC60 (4 бали зі 100). Крім проблем складної сучасної електроніки, користувачі скаржилися на роботу двигуна.

Першу трійку відкриває Mercedes-Benz GLC (чотири бали) з ламаннями підвіски та трансмісії. Друге місце посів Volkswagen Tiguan (три бали): проблемною назвали електроніку, трансмісію, двигун та систему охолодження. Ще один Volkswagen – Taos – виявився найненадійнішою моделлю, яка заробила лише один бал зі 100. Власники зіткнулися з проблемами різного ступеня серйозності, які торкаються двигуна, електроніки, у тому числі системи безпеки, трансмісії та паливної системи.