На світовому автомобільному ринку є кілька популярних позашляховиків, до надійності яких є питання. Деякі проблеми переходять із одного покоління до іншого. Видання TopSpeed опублікувало рейтинг найненадійніших позашляховиків планети, враховуючи відгуки власників авто, повідомляє Avtosota.

Антилідером списку виявився бренд Volkswagen з моделлю 2022 року Taos – його оцінка надійності складає 1 зі 100. Основні причини – проблеми з двигуном, з усіма електричними компонентами, включаючи функції безпеки, несправності трансмісії та паливну систему.

Друге місце рейтингу ненадійності також займає Volkswagen із моделлю Tiguan (2022), оцінка авто – 3/100. Основні скарги, перераховані власниками, включають проблеми з бортовою електронікою, дрібні проблеми з трансмісією, серйозні та дрібні проблеми з двигуном, а також відмова компонентів системи охолодження двигуна.

Третє місце – у Mercedes-Benz GLC (2022). Оцінка – 4/100. Загалом двигун у Benz міцний, без особливих нарікань. Але є проблеми з трансмісією та системами підвіски, які можуть призвести до поломки чи аварії.

Крім того, до топ-10 найненадійніших позашляховиків потрапили такі моделі:

  • Volvo XC60 (2022): проблемні електроніка та двигун;
  • Ford Mustang Mach-E (2022): проблеми з електронікою, комп’ютером, витік мастил та передчасний знос ременів;
  • Kia Sorento (2023): проблеми з трансмісією та двигуном у гібридній версії;
  • Buick Encore (2014): поломки двигуна, проблеми в системі охолодження, збої в роботі електроніки;
  • Jeep Cherokee (2014): проблеми з двигуном, трансмісією, електронікою;
  • Nissan Pathfinder (2013): проблемна трансмісія, кузов, електроніка;
  • Hyundai Tuscon (2016): проблеми з двигуном, трансмісією та електронікою.

Водночас найкращими позашляховиками за останні кілька десятиліть вважаються Lexus NX Hybrid та Lexus NX. Обидва отримали споживчі рейтинги надійності 99 зі 100 і 98 зі 100. Це найрозкішніші, надійніші та затребувані позашляховики на ринку.