Нещодавно на вітчизняних дорогах стали з’являтися цікаві самоскиди – вантажівки марки DAF з компактними кузовами. Ці машини 4х2 насамперед привертають увагу короткою колісною базою. Як виявилося, всі вони – колишні сідлові тягачі сімейства СF. Зростання попиту на вантажівки в будівельному сегменті змусило переобладнати їх у самоскиди. А займаються цим в Україні, повідомляє «Автоцентр».

Показані машини, що сфотографовані у Києві, дуже схожі на продукцію Криворізького заводу автомобільних надбудов. Саме це підприємство встановлює самоскидні кузови на сідлові тягачі.

В даному випадку на вантажівках DAF CF змонтовані кузови для перевезення щебеню та інших будматеріалів. Характерна деталь дизайну кузова – здвоєні похилі ребра жорсткості на боковинах. Над кабіною є невеликий захисний козирок. Важливо, що деякі кузови мають контурне маркування у вигляді світловідбиваючої стрічки, тому в темряві вони добре помітні.

Представлені на фото самоскиди також мають задній борт, що відкривається на кшталт воріт – праворуч встановлені петлі, що зручно для роботи з навантажувачем. При цьому задній борт може відкриватися класичним для самоскида способом (верхні петлі) для швидкого розвантаження.

Кузови даного типу у Кривому Розі виготовляються довжиною від 3,5 до 4,5 м та висотою до 2,2 м. Гідравліка застосовується різних виробників – Binotto, Mariz, Hyva, Penta. Замовник також може вибрати різну товщину металу, форму та, звичайно ж, лакофарбове покриття.

Цікаво, що такі перероблені самоскиди з тягачами DAF CF 75 та СF 85 зустрічаються і зі спальними кабінами. Що ж до двигунів, то вони тут різної потужності: і 290, і 310 і навіть 460 к. с. До речі, на вулицях також помічені аналогічні перероблені сідлові тягачі, але вже під компактні бетонозмішувачі.