Ця дивовижна вантажівка була знята свого часу на вулицях Каїра кореспондентом «Автоцентру». Перше, що спадає на думку, коли її бачиш – ГАЗ-53, але з якоюсь нерідною ходовою та чужим самоскидним кузовом. Як вдалося з’ясувати, в основі цього витвору лежить машина марки Nissan Diesel моделі TK20. Просто її рідну капотну кабіну замінили на «газонівську», пише «Автоцентр».

Напевно, не треба нагадувати, що на єгипетський ринок свого часу було поставлено чимало радянських вантажівок – зокрема, ЗІЛ-130, а також ГАЗ-53. Особливо хочеться відзначити наші КрАЗ-255 для місцевої армії.

Що ж до Nissan Diesel моделі TK20, то цей 8-тонний самоскид також дуже популярний у Єгипті, адже не секрет, що компанія Nissan Diesel (з 2010 року – UT Trucks) має численні заводи, у тому числі і в Африці.

Модель TK20 оснащувалась рядним 6-циліндровим дизельним двигуном PD6 з безпосереднім упорскуванням палива, потужністю 185 к. с. Такі машини навіть у свій час поставлялися до колишнього «союзу», а одна машина, тільки з кузовом-фургоном демонструвалася на столичній виставці «Автомобільна промисловість Японії» 1990 року.