Автоексперт назвав лайфхаки, які допоможуть власникам авто не нарватися на штрафи.

«Перша порада — дотримуватись швидкісного режиму. Майже 80% штрафів зачіпають порушення режиму швидкості, яке фіксується камерами. У нашій країні поріг, що не штрафується, — 20 кілометрів. Якщо ви їдете заміською дорогою 90 км/год, то у вас у запасі 20 кілометрів. Але їхати на «круїзі» потрібно не 110, а 105 км/год, оскільки спідометри не завжди вказують швидкість, допускаючи похибки. Я раджу пересуватися на 5 кілометрів менше від порога, що не штрафується», — каже експерт.

Також він зауважив, що у поїздках допустиме використання навігаторів із функцією вказівки камер контролю швидкісного режиму. При цьому так звані радар-детектори — марна трата грошей.

«Я раджу використовувати навігатори та програми, на яких відмічені фото та відеофіксатори. Важливо уточнити, що радар-детектори завжди показують мобільні комплекси контролю швидкості. Також вони некоректно працюють, оскільки камери направлені у задню частину транспортного засобу. Виходить, що радар показує комплекс вже після його проїзду та штрафу», — розповів експерт.