Паливний ринок України сьогодні зазнає далеко не найкращих часів. На жаль, чинник війни вносить свої корективи. За словами аналітиків, в автозаправних мережах зараз спостерігається невелике збільшення цін на пальне, яке було спричинене частим використанням бензинових електрогенераторів серед населення.

На думку експертів, «фактор генератора» впливає на вартість бензину на популярних заправках нашої країни, пише Avtosota. Справді, якщо подивитися на цінники бензину на деяких АЗС, можна помітити певне зростання. Це пояснюється тим, що українці часто почали використовувати бензинові генератори.

Ситуація з цінами на АЗС України

Як правило, наприкінці осені та на початку зими на паливному ринку спостерігається затишшя у плані стрибків цін. Цьому сприяє менше споживання пального. Проте рік, що минув, став винятком, а причиною цього став терор нашої енергетичної інфраструктури з боку країни-агресорки. Звідси й підвищений попит на бензин для електрогенераторів.

При цьому експерти зазначають, що різкого стрибка вартості палива не спостерігається. Для паливного ринку фактор частого використання бензогенераторів безперечно відчутний, тим більше, що для них використовується автомобільний бензин, який і без цього має підвищений попит.

Що буде з ринком палива?

За підрахунками фахівців, за збереження такої тенденції ринок цілком впорається з таким навантаженням.

Також наголошується, що зростання вартості палива спостерігається здебільшого на популярних заправках. Тобто там, де є найбільша частка попиту.

Але що роблять власники таких мереж? Якщо вони бачать, що палива в резервуарах є, скажімо, на два-три тижні, а попит на пальне збільшився, то бензин може закінчитися раніше передбачуваного терміну. Таким чином доцільно трохи підвищити вартість, щоб зняти навантаження і тим самим «перекинути» покупця на менш популярні заправні мережі.

Крім цього, фахівці заспокоюють, що якщо не буде впливу інших факторів, то в країні проблем з паливом не повинно бути, а цінники підвищаться незначно.