Для українських шанувальників кросоверів з’явилася приємна новина. Незабаром на нашому ринку очікується нова модель сімейного кросу – Toyota Corolla Cross. Офіційні представники японської марки почали збирати попередні замовлення на модель, пише Avtosota.

Зовнішній вигляд кросовера

Якщо подивитися на екстер’єр моделі, то в очі кидаються масивні бампера, передні фари з прищуром, задні розмашисті ліхтарі, трапецієподібна решітка радіатора і великі колісні арки з окантовкою.

Інтер’єр

Салон “японця” порадує свого власника практичністю. Тут варто відзначити широкий отвір багажного відділення та його збільшений об’єм до 403 літрів, а при складеному задньому ряді сидінь – 1320 л. Навантажувальна висота складає 720 мм, плюс можливість відчинення дверцят за допомогою ноги додають певного комфорту.

Також у салоні виділяється вдосконалена мультимедійна система з можливістю підключення додатків зі смартфона.

Технічна складова

Базується Toyota Крос на сучасній платформі «TNGA GA-C» з гібридною силовою установкою під капотом. В активі її є дволітровий бензомотор з передачею моменту, що крутить, на передні колеса. Сумарна потужність агрегату становить 197 “коней” або 145 кВт. Розгін із місця до сотні кілометрів на годину займає 7,6 сек.

Також можна відзначити нову полегшену літій-іонну батарею, яка додає моделі потужності, динаміки та кращого показника з витрат палива.

Оснащення

У списку корисного функціоналу кросовера є таке:

  • система запобігання зіткнень, у тому числі лобових та на перехрестях.
  • система розпізнавання велосипедистів.
  • адаптивний круїз-контроль.
  • система проактивної допомоги водієві.
  • система запобігання обгону та визначення смуги руху.
  • 10,5-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи та ін.