На думку експертів, більшість процесів будуть безпосередньо залежати від ситуації на фронті, а як наслідок — від загального стану економіки.

За прогнозом Інституту досліджень авторинку, наступного року ринок нових автомобілів зростатиме повільніше, ніж нам би хотілося. Об’єми продажів можуть складати від 3 до 5 тисяч нових автомобілів в місяць. Їх збільшення напряму залежатиме від наявності програм фінансової підтримки — кредитування та лізингу на вигідних умовах.

Під час вибору нового автомобіля наші співвітчизники й надалі надаватимуть перевагу універсальним кросоверам, проте вирішальним буде саме наявність автівки у салоні. Активно із новими машинами й надалі конкуруватиме сегмент «майже нових» авто.

«Оскільки вибір авто залежить, в першу чергу, від купівельної спроможності, яка навряд чи зросте у 2023 році, то більшість вживаних автомобілів купуватимуть у звичній ціновій структурі — вартістю $2-5 тисяч», – підсумували експерти.

Нагадаємо, з початку 2022 року українці придбали і поставили на облік 34 тисячі нових легкових авто, що майже утричі менше, ніж за аналогічний період 2021 року.