Біля консульства рф у Шотландії з’явився електрокар Tesla, пофарбований у кольори українського прапора. На його бічні двері нанесено напис «Free Ukraine» (Вільна Україна).

Як повідомляє «Автоцентр» із посиланням на видання Edinburgh live, власником машини є шотландець Девід Фрейзер. Він переїхав жити у свій електромобіль у якості протеста проти війни в Україні. Чоловік уже прожив в авто майже місяць і не має наміру припиняти доти, доки не закриють консульство країни-агресора в Единбурзі.

Девід Фрейзер розповів, що вперше був в Україні у 1997 році, а з початку повномасштабної війни їздить до нашої країни кожні 4-6 тижнів. Разом з іншими активістами він доставляє машини для ЗСУ. Тепер чоловік вирішив підвищити обізнаність мешканців свого рідного міста про ситуацію в Україні, а також домогтися закриття російського консульства.

Активіст не просто перебуває у своєму електромобілі. Він включає українську музику, влаштовує світлові шоу та розповідає про те, які жахи творять окупанти. Девід сказав, що місцеві жителі підтримують його, дозволяють приймати душ і приносять йому гарячу їжу. Також часто підходять українці, які дякують за таку активну позицію.