Фахівці розповіли, на скільки кілометрів ходу можна розраховувати, якщо в авто спалахнула лампочка палива.

Запас ходу у такому разі залежить як від конкретної моделі, так і умов їзди. У сучасних моделях запас ходу може розраховуватися бортовим комп’ютером, але якщо його немає, то допоможе проста арифметика. Найчастіше індикатор вмикається, коли в резерві залишається близько 10–15% палива загального обсягу бака, що в середньому становить 7–8 літрів. Але завжди все залежить від конкретної моделі. У моделях сегмента B – Renault Logan, Renault Sandero, Lada Largus та Lada 4×4 резервний запас складає 5 літрів. Згідно з посібником з експлуатації автомобіля Renault Sanderо, з моменту включення сигнальної лампи ви можете проїхати ще 50 км.

Європейські гольф-седани типу Skoda Octavia і Volkswagen Jetta включають індикатор, коли в баку залишається 8 літрів палива. Примітно, що у легкових японських автомобілів сегмента типу Mazda3, Toyota Corolla, Honda Civic і Nissan Sentra резерв буде приблизно на 1,5 л більше.

У середньорозмірних японських кросоверів Honda Accord та Pilot, Nissan Teana, Toyota Camry, Subaru Outback та Forester, Mazda CX-5 та Toyota RAV4 резерв складає від 10 до 12 літрів. У великих моделей на кшталт Toyota Highlander, Jeep Grand Cherokee і Wrangler, Ford F-150 і Dodge RAM у баку після включення індикатора залишається як мінімум 14 літрів. Автоексперти стверджують, що в середньому після включення індикатора на панелі приладів автомобіль може пройти близько 50-70 кілометрів.

Для того, щоб знизити витрати, слід відмовитися від кондиціонера, обігрівача та світлотехніки, а також уникати різких розгонів і гальмування. Також можна прилаштуватися за тихохідною фурою, що дозволить знизити опір повітря та ще сильніше заощадити пальне.