Автоексперти створили рейтинг надійності машин, які зможуть роками служити своїм власникам, не завдаючи серйозних проблем. До нього увійшло 6 моделей, які збережуть ваші нерви та кошти.

Про топ-6 надійних автомобілів розповідає «Апостроф».

Hyundai i10 (2008-2013)

Невелика та компактна машина ідеально підходить до міських умов. Деякі допоміжні вузли іноді потребують обслуговування чи заміни, однак витрати на це не будуть великими.

Ford Ka (2009-2016)

Ця модель теж чудово пристосована для міста та вирізняється своєю міцністю і мотором з величезним ресурсом. Статистика показує, що найбільш часто обслуговуються електрична та паливна системи, а ще окремі деталі підвіски.

Volkswagen Polo (2009-2017)

Автомобіль такої «народної» моделі доводить надійність роками та вміло показує свої кращі сторони власникам. Слабкими місцями Поло вважаються гальма, системи охолодження та обігріву, електрика, а також деякі елементи ходової частини.

SEAT Ibiza (2006-2009)

Доволі міцний автомобіль, у якого переважно виникають проблеми тільки з КПП та підвіскою. Всі інші частини служать вірою та правдою роками без замін чи дороговартісного обслуговування.

Mazda MX-5 (2005-2015)

Всі, напевно, чули, що спорткари не особливо надійні машини, однак ця модель слугує винятком з правила. У неї дійсно можуть бути проблеми з електронікою, паливною системою чи коробкою передач, однак вони вирішуються за доступну ціну.

BMW 2-Series (з 2014 року по теперішній момент)

Модель вважається комфортною, надійною та потужною. І до того ж, не буде витягувати останні гроші у власника на ремонт.