Хоча українці поступово відмовляються від уживаних авто, проте ринок просів не дуже значно, оскільки покупка новенької машини потребує великих фінансових витрат, що не всім по кишені. Але відсутність базових знань при виборі авто з рук може призвести до серйозних неприємностей, оскільки існує ризик купити “металобрухт” із сумнівним минулим у несумлінного покупця.

«Апостроф» пише, яких правил необхідно дотримуватися, щоб згодом не пошкодувати про угоду.

Моніторинг

Важливо дізнатися якомога більше інформації про модель, що купується, про її недоліки і слабкі місця, поцікавитися вартістю ремонтних робіт і запчастин. Крім того, не зайвим буде зібрати дані про продаж аналогічних моделей, що допоможе визначити ринкову вартість обраної машини.

Важливо заздалегідь визначити мінімальну та максимальну суму, яку майбутній власник готовий віддати. Тоді покупець зможе підготуватися до мінімальної самостійної діагностики техніки та впевненіше торгуватися.

Історія автомобіля

Перед покупкою слід ознайомитися з документами на автомобіль. Можна попросити продавця заздалегідь надіслати необхідні дані та дізнатися частину інформації, навіть не виходячи з дому. Перевірити машину в режимі онлайн можна за реєстраційним знаком, СТС, ПТС, VIN, номером кузова або шасі. Для цього передбачено спеціальні послуги.

Проблеми з документами можуть стати приводом для відмови від купівлі, оскільки він може бути викраденим, заарештованим чи закладеним. Наявність дубліката ПТС на нову машину має насторожити покупця. Не виключено, що її придбали у кредит і оригінал зберігається у банку. Якщо ПТУ закінчилося вільне місце, а продавець не переоформив документ заздалегідь — у покупця з’являться складнощі під час встановлення машини на облік.

Огляд кузова

Деякі дефекти можна виявити навіть неозброєним оком: невеликі вм’ятини, сколи, подряпини, іржу, розбіжність відтінків фарби. Якщо дивитися під гострим кутом, можна помітити шпаклівку чи ґрунт. Не виключено, що кузов перефарбували після того, як авто постраждало в аварії або просто проіржавіло.

Заглянути ж у важкодоступні місця допоможуть дзеркало та ліхтарик. При цьому добре виконаний косметичний ремонт не впливає на функціональність автомобіля.

Виявити приховані дефекти ЛКП допоможе товщиномір. Також слід звернути увагу на стики між деталями кузова та стан сполучних болтів. Зазори різної товщини та викривлення могли з’явитися внаслідок ударів чи неякісного кузовного ремонту. Якщо сполучні болти не демонтувалися, вони будуть без подряпин та сколів.

Крім того, двері, капот, лючок бензобака та багажник повинні відчинятися та зачинятися без зусиль.

Двигун

Під капотом автомобіля має бути сухо, але начищений до блиску моторний відсік – дуже погана ознака. Швидше за все, таким чином власник намагався приховати протікання масла. Під час огляду необхідно перевірити шланги на наявність тріщин та розривів.

Нестабільна робота двигуна, сторонні звуки, сизий або чорний дим із вихлопної труби – це, як мінімум, причини для серйозної поступки в ціні.

Незалежно від типу трансмісії, перемикання передач не повинно супроводжуватися ривками, стукотом та хрускотом.

А ось під час перевірки двигуна та автоматичної коробки передач покладатися на власні сили не варто і до діагностики краще залучити спеціаліста, який уважно огляне машину та розкаже, які механізми вже час замінити, та проконсультує за цінами у світлі знайдених проблем.

Ходова частина

При поганих дорогах зберегти підвіску у хорошому стані практично неможливо. До того ж, стан важелів, стійок, амортизаторів та інших частин допомагає зрозуміти справжній пробіг, а не підкручені показання одометра.

Покупцеві слід зробити тест-драйв на поганій ділянці дороги, щоб послухати, як підвіска відпрацьовує нерівності.

Під час руху не повинні з’являтися скрипи, стукіт та інші сторонні звуки. Можна сісти крісло пасажира та попросити власника виконати крутий поворот, прискорення та різке гальмування. Якщо власник відмовляє покупцю, йому, швидше за все, є що приховувати.

Салон

У салоні потрібно шукати механічні пошкодження: потертість оббивки, подряпини та тріщини на пластикових поверхнях. При якісному догляді салон залишається у хорошому стані довгі роки.

Стерті накладки на педалі та кермо свідчать про тривалу експлуатацію, а затріпані сидіння видають автомобіль, який використовували як таксі.

Слід переконатись, як працюють склопідйомники, світло, кондиціонер, підігрів сидінь та інші опції.