Якщо людині потрібне звичайне авто, яке зможе її довезти до пункту призначення та не буде ламатися кожного тижня – це завдання хоч і не з легких, але цілком реальне. Існують такі автомобілі, які просто собі їздять, замінюй мастило та катайся собі.

Видавництво Whay Car? склало перелік надійних та недорогих автомобілів, повідомляє ТСН.

Opel Corsa заробив найменший бал у 67,1%. Тут водії зазначали проблеми майже в кожному з вузлів авто. Звісно, поки машина була нова, її обслуговували по гарантії, але коли вона закінчилася, почалася “гра на виживання”, тож, якщо плануєте придбати таке авто, добряче перед цим подумайте.

Наприклад, Seat Ibiza – найкращий аналог Skoda Fabia та VW Golf, але від експертів він отримав 69,6% надійності. У цих автомобілів виникали проблеми з кермуванням, акумулятором та навіть тормозною системою, тож водії не дуже раділи своєму автомобілеві.

Skoda Fabia 2007-2014 років набрала 71,8%. Автомобіль дуже популярний, багато людей обирають його для повсякденних поїздок, також одного часу їх активно використовували як таксі. Та більшість власників таких авто зіткнулися з проблемами двигуна. Вирішити проблему не складно, але досить дорого, тому автомобіль і визнали не дуже надійним.

Mazda 2 – отримала 96,5% надійності. Останнім часом таких авто стало значно більше на дорогах України. Це обумовлено тим, що їх почали привозити з аукціонів США, тож коштують вони відносно небагато, а за свої гроші мають непогану надійність та оснащення.

Наш переможець, популярний “малюк” Toyota Yaris 2011-2020 років випуску. Він отримав від експертів 98,5%. Ці автомобілі дуже люблять новачки та дівчата — маленькі габарити та економічність приваблюють. Та є і мінуси – рульовий механізм, у перших версіях авто спостерігалася проблема з ним, карданчики розхитувалися, дуже швидко ламалися і ремонт лягав на плечі водія.