Сьогодні майже будь-яке завищене авто з дорожнім просвітом більше 10 см гордо звуть «кросовером», але прохідність подібних моделей залишається далеко не найкращою.

У той же час, звичайний ЗАЗ-965 міг вибиратися з найглибшого бруду та долати серйозні купини, пише Bigmir. Так, незважаючи на двигун потужністю 27 кінських сил, конструкція авто була настільки вдалою, що цієї потужності вистачало. То в чому ж був секрет «Запорожця» на бездоріжжі?

Вага

Автомобіль був надзвичайно легким та важив всього 800 кг. За рахунок цього авто не грузло в багнюці, коли намагалося з неї вибратися, а просто ковзало поверх. У той же час, однієї невеликої маси недостатньо, щоб цей автомобіль став справжньою легендою офф-роуду.

Компонування та привід

Автомобіль має мотор розташований у «багажнику» в задній частині машини, через що авто отримало задній привід. За рахунок того, що провідні колеса були ззаду разом із мотором, колеса завжди були під навантаженням, що допомагало автомобілю «чіплятися» на складних ділянках дороги.

Просвіт

Просвіт у 14 см для сучасних кросверів це справжній предмет гордості, в той час, як такий самий просвіт у 140 мм був і у старих Запорожців. Досить високий кліренс дозволяв цим авто проїжджати там, де зараз вязнуть багатотонні кросовери із «позашляховим ухилом».

Днище

Днище Запорожця було абсолютно плоским, а тому автомобіль буквально ковзав брудом і не чіплявся. При цьому інженери обирали подібний тип захисту спеціально, найімовірніше розраховуючи прохідність «Запорожця», виходячи з особливостей національних доріг.

Геометрія

Важливим параметром у прохідності Запорожця була геометрія кузова. Розташування коліс, переднє і заднє звисання, а також особливості компонування дозволили досягти кутів в’їзду і з’їзду в 31 і 26 градусів, що дуже непоганий показник, який перевершує багато сучасних моделей кросоверів.