В уряді пояснили, чи планують повернути обов’язковий технічний огляд некомерційних легкових автомобілів у 2023 році. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури назвало одну умову.

Про це повідомили у Мінінфраструктури на запит ЗМІ, пише «Апостроф».

Як зазначили у відомстві, в Україні ініціюватимуть повернення обов’язкового техогляду для легковиків за однієї умови — у разі завершення війни. Допоки триває війна — законодавство чіпати не будуть.

До всього — навіть після кінця війни на напрацювання та впровадження реформи необхідний час. Річ у тім, що раніше винесена на громадське обговорення редакція відповідного законопроєкту, що передбачає повернення техогляду, вже не є актуальною.

Варто зауважити, що зобов’язання повернути техогляд для всього транспорту Україна взяла на себе відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС. Однак наразі вже перевищила визначені європейськими директивами кінцеві терміни імплементації даної вимоги.

Однак, в умовах війни повернення ТО було б невчасним та недоцільним рішенням. Як зазначають експерти, повернути обов’язковий техогляд у цьогоріч було б неможливо навіть за великого бажання, оскільки мережа сертифікованих техцентрів істотно скоротилася.